piektdiena, 2010. gada 27. augusts

Rīki pret reklāmām

Pārsvarā es rakstu par reklāmām internetā, bet šoreiz raksts būs tieši pretēji vērsts - pret reklāmām.
Reklāmas dažādos interneta medijos un mājaslapās vai pat blogos nereti var būt pat ļoti kaitinošas. Šobrīd interneta tehnoloģijas ir jau tā attīstījušās, ka arī parastam interneta lietotājam ir iespējams bloķēt vismaz daļu uzbāzīgo reklāmas saukļu un iznirstošos reklāmas logus, kas šķietami piesārņo jau tā krāšņos un krāsu daudzveidību mīlošos mūsdienīgu mājaslapu noformējumus. Lai paveiktu vairs nav nepieciešams pirkt un uz datora instalēt liela apjoma datorprogrammas. Vairumā gadījumu pietiek vien ar interneta pieslēgumu un pašu interneta pārlūku.

Google Chrome lietotājiem:
 Lai gan Google Chrome ir mūsdienīgs, ātrs un relatīvi drošs interneta pārlūks, tomēr reklāmas apskatāmajās lapās tiek rādītas ne mazāk kā tās pašas interneta vietnes apciemojot ar kādu citu no populārākajiem interneta pārlūkiem.
Tomēr ir risinājums kā samazināt redzamo reklāmu daudzumu, izvairīties no uznirstošiem reklāmas logiem un iespējams pat paglābties no iespējamiem interneta ļaundaru uzbrukumiem. Paplašinājumi (extensions) ir tie, kas sniedz Jums papildus funkcionalitāti un darbojas kā sīkas programmiņas iekšā pašā interneta pārlūkā.
Dotajā gadījumā Jums jādodas uz Google Chrome paplašinājumu bibliotēku un jānoskata sev piemērotākais paplašinājums, kas ļautu Jums viegli un ātri atbrīvoties no nevajadzīgām, uzbāzīgām reklāmām interneta vietnēs.
Iepazīsimies ar pāris izplatītākajiem no tiem.
1. AdThwart



Lielisks un ātri instalējams, uzstādāms Google Chrome paplašinājums. Ir plašs pievienoto bloķējamo reklāmu interneta vietņu saraksts un šis paplašinājums pēc uzstādīšanas praktiski neietekmē Google Chrome interneta pārlūka ātrdarbību uz Jūsu datora.

Lūk AdThwart video pamācība:


2. AdBlock




Šis ir manuprāt otrs labākais no pašlaik piedāvātajiem Google Chrome reklāmu bloķēšanas paplašinājumiem. Viņš ir ātrs, ar lielu bloķējamo reklāmu sarakstu atbalstu un pēc nelieliem nesenajiem uzlabojumiem nevis vienkārši aizvāc reklāmas, bet uzreiz neļauj sākt tās ielādēt.


Mozilla Firefox lietotājiem:Šo pārlūku nu jau droši var dēvēt par interneta pārlūkošanas aizvēsturiskā monstra Internet Explorer 6 (IE6) slepkavu! Un populāritātes virsotnes tas sasniedza tieši pateicoties īpašībām, kas viņu atšķīra no IE6 - drošība, stabilitāte, ātrums un paplašinājumi (add-ons).
Līdzīgi, kā jau pieminētajam Google Chrome, arī Mozilla Firefox interneta pārlūkam ir milzīga (šobrīd noteikti visapjomīgākā) paplašinājumu bibliotēka kurā var atrast arī reklāmu bloķēšanas rīkus.
Ja Google Chrome paplašinājumu lietotāju domas par labāko reklāmu bloķētāju vēl dalās, jo kā jau aplūkojām, tad tur ir divi vienlīdz labi rīki, tad Mozilla Firefox paplašinājumu bibliotēkā ir stabils reklāmas rīku bloķētājs, kas uz doto brīdi ir ticis lejupielādēts jau vairāk kā 91 miljonu reižu!
Tas ir ienīgais un nepārspējamais:
AdBlock plus.



Šis paplašinājums satur drošības filtrus daudzās valodās un padsmit bloķējamos sarakstus. Turklāt tas atļauj pievienot lietotājam pašam savus filtrus, kā arī viegli rediģēt bloķējamo lietu saturu. viens no mīnusiem kuru bieži piemin šī paplašīnājuma komentētāji ir Firefox ātrdarbības zudums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru